Curacao is een prachtig Caribisch eiland waar het leven ontspannen en zorgeloos is.
De strakblauwe lucht met de altijd schijnende zon en de immer verkoelende wind maken Curacao tot de perfecte vakantiebestemming.
Tel daarbij op de hagelwitte stranden, de azuurblauwe zee, de rijke cultuur en historie, het zalige eten en de vriendelijke bevolking …
wat kun je nog meer wensen?

Jan Kok Lodges ligt centraal op het eiland, midden in de natuur en weg van de drukte. Maar ook dichtbij de allermooiste stranden en indrukwekkende natuurparken.
De hoofdstad Willemstad is eenvoudig met de auto te bereiken en rondom Jan Kok Lodges vind je vele restaurantjes waar lokale en internationale gerechten worden geserveerd.

Jan Kok Lodges is een ideaal vertrekpunt om Curacao te ontdekken en van al het moois te genieten dat het eiland te bieden heeft.


Zonnen en zwemmen
Tientallen prachtige stranden, hip en happening of juist rustig en afgelegen. Idyllische baaitjes waar kinderen uren spelen en waar je helemaal tot rust komt terwijl je uitkijkt over de blauwe zee. Vanaf Jan Kok Lodges bereik je de mooiste stranden van het eiland al binnen een minuut of vijf. Zeker aan te raden zijn Porto Marie, een fijn strand met eigen duikschool en gezellige strandbar en Daaibooibaai, een kleine baai met een relaxte sfeer. Ook Cas Abou is prachtig (misschien wel een van de mooiste stranden van het eiland), en het iets verder gelegen Lagoon, Grote en Kleine Knip zijn allemaal zeer de moeite waard. De stranden hebben geen felle branding en de stranden lopen flauw af de zee in, dus ook voor kinderen heel plezierig.

Snorkelen en duiken
Snorkelen en duiken in de zee rondom Curacao zijn onvergetelijke belevenissen. Direct aan de kustlijn liggen de meest schitterende koraalriffen. Jan Kok Lodges ligt in Banda Abou, een van de grootste duikgebieden op het eiland. Porto Marie, Daaibooibaai, en diverse andere duikplekken zijn eenvoudig en binnen enkele minuten met de auto te bereiken. Jan Kok Lodges heeft goede contacten met diverse duikscholen, dus vraag ons gerust informatie of hulp bij reserveren.

Eten en drinken
Curacao kent vele restaurants. In alle prijsklassen en met gerechten vanuit de hele wereld. De Caribische keuken is exotisch, kleurrijk en zeer divers. De gerechten zijn geïnspireerd door o.a. de Afrikaanse, Indiase en Creoolse keuken. In de buurt van Jan Kok Lodges zijn vele restaurants te vinden waar zowel lokale als internationale gerechten worden geserveerd. Ontbijten op het strand, lunchen in een historisch landhuis en dineren terwijl je geniet van de zonsondergang, alles is mogelijk.

Willemstad
Vanaf Jan Kok Lodges ben je binnen een minuut of twintig in Willemstad, de kleurrijke hoofdstad van Curacao. De pontjesbrug splitst Willemstad in twee delen, Otrabanda en Punda. In Otrabanda is een bezoek aan Kurá Hulanda een aanrader, een gerenoveerd historisch district en uniek voorbeeld van Nederlandse architectuur in de Caribbean.
Punda biedt winkels en terrassen langs de beroemde Handelskade. Ook is hier de drijvende fruitmarkt en Marsche Bieuw, het lunch adres voor authentieke lokale gerechten. Vanuit Punda loop je door richting Pietermaai, een gedeelte met een groeiend aantal prachtig gerestaureerde panden waarin restaurants, kroegjes en leuke winkels zijn gevestigd.

Landhuizen
De landhuizen op Curacao, gebouwd in de 18e en 19e eeuw, zijn meestal voormalige plantagehuizen. Een groot aantal van deze landhuizen bestaan nog steeds, velen zijn prachtig gerestaureerd en doen nu dienst als galerie, restaurant of museum. Naast Jan Kok Lodges ligt landhuis Jan Kok, waar de galerie van kunstenares Nena Sanchez is gehuisvest. Iets verderop ligt Landhuis Ascension, regelmatig wordt hier een markt georganiseerd waar je lokale snuisterijen kunt kopen en lekkernijen eet. Ook leuk is Landhuis Dokterstuin, een paar minuten rijden van Jan Kok Lodges, waar lunch geserveerd wordt van lokale gerechten en fris kokoswater. In totaal zijn er nog zo’n 55 landhuizen verspreid over het eiland, niet allemaal even in goede staat, maar velen zijn de moeite van een bezoek meer dan waard.

Klein Curacao
Klein Curacao is een onbewoond eiland, ongeveer 12 kilometer ten oosten van Curacao. Een perfect dagje uit, beginnend met een boottocht van een kleine 2 uur.  Op Klein Curacao geniet je van het lange parelwitte strand en kun je wandelen naar de oude vuurtoren en het enorme aangespoelde scheepswrak. Snorkelen is hier een must, kleurrijke vissen in overvloed en de kans is groot dat je ook zeeschildpadden ziet. Er zijn verschillende boottochten naar Klein Curacao. Een daarvan is de Miss Ann. Met een luxe motorjacht vaar je naar het eiland en eenmaal aangekomen staat jouw strandbedje klaar bij het beachhouse. Klik hier voor meer informatie over de aanbieders.

Natuur
Curacao is een eiland met vele gezichten en de begroeiing en landschappen veranderen voortdurend. Jan Kok Lodges ligt midden in het natuurgebied Banda Abou waar je prachtige wandelingen kunt maken. Je kunt wandelen rondom de zoutpannen van Jan Kok en deelnemen aan georganiseerde wandeltochten (bijvoorbeeld bij Landhuis Ascension, Grote Knip en Santa Cruz). Onderweg kom je langs ruines van oude forten, landhuizen en waterputten en bij Boca Ascencion zie je tientallen schildpadden. Dichtbij Jan Kok Lodges ligt ook het Christoffelpark, het grootste natuurpark van Curacao. In het park worden met regelmaat activiteiten georganiseerd, zoals safari’s, herten spotten en excursies naar de grotten, maar ook volle maan wandelingen. Ook kun je hier mountainbikes huren.

lees nog meer over alle leuke dingen die zijn te doen op Curacao onder het kopje BLOG